Tags

Far be it from me om iemand te zeggen wat ze moéten doen of zelfs om reclame te maken voor het goede doel, en zeker al er over opscheppen, maar goed voor één keer moet het dan maar.

Geef om Haar is een actie en – voorwaar – een leuke woordspeling. Hoe zit het in mekaar? Wel, iedereen heeft wel eens iemand in de familie (gehad) die geconfronteerd werd met kanker. In het ergste geval overlijdt die persoon maar dankzij de grote vooruitgang in de medische wereld gebeurt het meer en meer dat die mensen overleven. Gelukkig maar.

Helaas wordt hun zelfbeeld vaak aangetast door het feit dat hun haar uitvalt of dat ze het vrijwillig en preventief hebben moeten afscheren door de chemotherapie. En als hun zelfbeeld er niet voor zorgt, dan zorgt stigmatisering (zeker voor een vrouw) er wel voor dat de (ex-) patiënten overal met hun kaal hoofd worden scheef bekeken.

Geef om Haar is een actie die dus haar inzamelt om pruiken van te maken. Je haar moet vanaf de eerste rekker 19 cm lang zijn om bruikbaar te zijn voor die actie. Doen zou ik zeggen. Meer info vind je op www.think-pink.be .

En voor zij die denken dat ik een grote mond heb maar zelf de ballen niet heb om zelf mijn haar af te geven:

 

???????????????????????????????

Dat is dus “voor”

geen haar

En dat is dan “na”

Advertenties