Er lopen al niet veel kemels rond in België, en zij die hier dan rondlopen, worden dan nog afgeschoten.

Misschien wat achtergrond bij deze post…

Miss Belgian Beauty is een missverkiezing in de engste zin van het woord: je moet niet slim zijn, enkel mooi. Hey, niets op tegen. Wie intelligente vrouwen wil zien verwijs ik door naar The Big Bang Theory (Mayim Bialik heeft een PhD in neurowetenschap of zoiets).  Traditioneel wordt die ergens in het begin van het jaar gekozen. Goed, geen enkel probleem.

Om dan toch niet als een vleeskeuring pur sang te worden afgedaan, zodat de feministes geen moord en brand zouden schreeuwen, zijn er toch enkele schiftingsvraagjes te stellen. Maar dan wel schiftingsvragen waar je toch al minstens een Bachelor voor nodig hebt om te kunnen slagen. Dit waren de pareltjes van de avond:

– Ligt Brussel op, boven of onder de taalgrens?
– Wat zijn de drie belangrijkste Belgische havens?
– Wie was de eerste Belgische astronaut?

De klap op de vuurpijl was echter wel deze:

– Hoe lang is het geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak?

Antwoordt dat wicht ’10 jaar geleden’. Ok, flater geslagen, loop nu maar drie weken met een papieren zak over uw hoofd, na deze tijdsspanne (we hebben het over het land van FC De Kampioenen) is de modale Belg die uitschuiver al lang weer vergeten. Natuurlijk kan je dan ook het tegenovergestelde doen en jezelf nog belachelijker maken. En wel met die twee zinnetjes:

“Wij kregen de vragen niet op voorhand” en “ik wist dat wel dat dat honderd jaar geleden was, ik heb het gelezen in de krant”. Waarbij we dus het wereldschokkend nieuws krijgen dat juffrouw de krant leest. Nu ja, Het Laatste Nieuws is ook een krant, nietwaar. Zenuwen mogen nog een uitvlucht zijn, ZWIJG er dan over. Vanaf dan maak je jezelf nog meer belachelijk.

Heeft domheid dan (nog) een forum nodig? We hebben al de N-VA, Het Laatste Nieuws en FC De Kampioenen. Natuurlijk, denk ik dan. Want dat maakt het net voor ons meerwaardezoekers zo leuk. Al vind ik in dit geval dat je soms ook beter stopt met praten.

Sois belle et tais-toi, weer eens bewezen.

Advertenties