Vanochtend werden er maar liefst TWEE items gewijd aan het feit dat vader Courtois (wie de fuck is Courtois, btw) de opstelling zou gelekt hebben van de voetbal, wat dat ook moge zijn.

Opperhaantje Wilmots beschuldigde vader Courtois er immers van, dat met dat te doen, hij geen enkel respect had voor het vaderland.

Het Vaderland. Daar moest ik eens hartelijk om lachen. Welnu, beste Wilmots, ik vind niet dat u voor mij mag spreken. Ik ben ook inwoner van dat vaderland, en voetbal kan mij nu eens totaal en compleet gestolen zijn. Het interesseert mij geen hol. Voetbal is enkel alles voor een marginaal gedeelte van de bevolking. In meerdere betekenissen van het woord.

Sterker nog, mocht ik cruciale informatie bezitten over de opstelling van de Rode Duivels, dan kreeg de oppositie het gratis. Gewoon omdat ik jullie ploegje pottenstampers wil op haar bek zien gaan.

Hoe durft u nog maar de link te leggen met het “Vaderland” als het over voetbal gaat? Jullie spelletje kost ons alleen maar geld. Het brengt niets op (integendeel, als er voetbalginalen weer eens een stadium verbouwen, komt het altijd op de belastingbetaler terecht).

De ietwat opmerkelijke lezer en voetbalfan zal nu kraaien dat voetbal oorlog is. Neen. Voetbal is geen oorlog. Het is opium voor het volkje, om het kalm te houden opdat het alles zou slikken wat het overkomt.

Al kan ik de vergelijking wel snappen als de boel weer kort en klein geslagen wordt.

Wilmots, spreek voor jezelf en niet voor het gehele Vaderland, zeker als je onderlingen quasi geen belastingen betalen. Dat is ook gebrek aan respect voor het vaderland.

Advertenties